2013. július 20., szombat

Nyílt levél a Francia Köztársaság Elnökéhez


Francois Hollande Úr                                                Budapest, 2013 június 28
A Francia Köztársaság Elnöke
Párizs, Franciaország


Tisztelt Elnök Úr!

Mint az elzászi Kraus-Pierrek egyenes ági leszármazottja  írok Önnek, akiket több mint kétszáz éve - sebesült francia tisztek bujtatásáért - az akkori megszálló hadsereg  száműzött a birodalom keleti végébe, a magyarországi Kárpátokba. Tisztességes magyar családom azóta is büszke tettére és francia eredetére. Így nem véletlen, hogy apám a 30-as évek elején a Sorbonne jogászhallgatója volt, idősebb lányom Patrícia pedig , - a Francia Állam ösztöndíjával - kitűnő eredménnyel szerzett mester  fokozatot a Párizsi Sciances Po-n és kezdett el dolgozni a Societe Generale-nál Párizsban, majd folytatta nagy tekintélyű pénzintézetüknél Tokyoban illetve New Yorkban. Itt ismerkedett meg francia állampolgárságú, koreai származású, de japán tudatú leendő férjével, Soo IL Lee Úrral.

A házasságból 2009-ben született kisfiúk, Noah Lee és lányom Nyíri-Kovács Patrícia ma foglyok Francia Polinéziában, Bora Bora szigetén. Férje csalta őket oda magyarországi otthonukból fondorlatos módon,  csalások sorozatán keresztül , közokirat hamisítva,  - a hatóságokat is félrevezető - trükkök sorozatának segítségével. Mára,  a Lee úr pénze és helyi kapcsolatai által félrevezetett  polinéziai igazságszolgáltatás is fogolyként kezeli  magyar állampolgárságú lányomat és  magyar-francia állampolgárságú unokámat.  Az egyszerű válópernek tűnő folyamat mögött több bűncselekmény, egy sok millió eurós adócsalás és egy kitűnő anyától elvenni szándékozott kisgyermek sorsa húzódik meg, akiből az apa ráadásul nem tisztességes francia-magyar állampolgárt, hanem valamiféle japán tudatú zavaros identitású felnőttet kíván nevelni.

Amiért, - eddig már minden lehetséges fórumot megjárva ezúttal -  Köztársasági Elnök Urat zavarom levelemmel, az nem más mint a legfelsőbb politikai hatalom segítségének kérése  abban, hogy a Polinéziában joghatósággal egyébként nem rendelkező  és megmagyarázhatatlan bírósági, rendőrségi és ügyészségi események és jogi trükkök sorozatát felvonultató ügy,- Elnöki döntéssel - visszakerülhessen Európába, oda, ahol ennek az ügynek joghatósága van és ahol az igazságszolgáltatás folyamata semmivel sem befolyásolható kivéve a törvények rendelkezéseinek erejével.

Elnök Úr pozitív döntése - kormányának meghirdetett politikájával összhangban - megállíthatja  egy, a  családunkat mára teljesen szétziláló adócsalási trükk sikerre vitelét, életeket ment, továbbá  lehetővé teszi egy ma még csak négy éves kis ember tisztességes európai állampolgárrá fejlődését.
Köszönöm Önnek és munkatársainak az ügyünkre fordított idejét és azt, hogy francia őseim iránti tiszteletből is segítő szándékkal kezeli családi tragédiánkat.

Fogadja Elnök Úr a Francia Köztársaság és személyesen Ön iránt megnyilvánuló nagyrabecsülésem kifejezését

         Dr. Nyíri Iván
 Budapest, Magyarország

1 megjegyzés:

  1. Most olvastam utána ennek az egész ügynek, próbáltam tájékozódni a sok bulvár hír gusztustalan megjegyzéseit kikerülve, találtam egy két angol, francia cikket is. Nem tudom, hogy mit mondjak. Tudom, hogy nemzetközi segítségeket is kértetek, egyszerűen felháborító, hogy senki nem tesz semmit.....

    VálaszTörlés